Judo

Judo in Beilen

Judo

Judo werd door Jigaro Kano (1860-1932) ontwikkeld vanuit de traditionele Japanse vechtkunst jiu-jitsu. Voor de pedagoog Kano was judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde het vooral als een opvoedkundige methode.

Door judo leer je positief omgaan met agresssie. Judo is bovendien beschaafd. Zonder je tegenstander te blesseren leer je hem of haar te overmeesteren. Een van de belangrijkste uitspraken van Jigoro kano luidt: ‘Judo kun je alleen maar leren door het te doen’
Veel judoka’s zijn actief in de wedstrijdsport. Zij trachten elkaar met een een judoworp op de mat te werpen of hun tegenstander met behulp van een grondtechniek onder controle te krijgen. Een judoka gebruikt de kracht van zijn tegenstander om deze te overmeesteren.

Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud en voor zowel meisjes als jongens. Duizenden judoka’s beoefenen in de recreatieve sfeer met veel enthousiasme de judosport. Daarnaast is judo ook een Olympische wedstrijdsport. Wie kent onze olympische medaillewinnaars Anton Geesink, Wim Ruska, Henk Numan, Ben Spijkers, Irene de Kok, Theo Meijers, Mark Huizinga, Claudia Zwiers en Jenny en Jessica Gal niet.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Tachi Beilen

Wil je meer weten?

Vul het contactformulier in, kom een keer langs of bel ons op 0593-522489.

Contactformulier

Sportief en heel gezellig

Paulien

Bekijk alle ervaringen
Een van onze teamleden
Fysiotherapie